ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Benjamin Netanyahu a provocat un val de polemici și acuzații pentru că a pus în cârca muftiului palestinian al Ierusalimului, Hajj Amin al-Husseini, ideea ”soluției finale”, aplicată de Hitler împotriva evreilor. 

Prezent, marți seara, la Congresul Sionist, premierul israelian a spus:”Muftiul Ierusalimului a luat un avion spre Berlin. La acea vreme Hitler nu dorea exterminarea evreilor, ci expulzarea lor.  Hajj Amin al-Husseini a mers însă la Hitler și i-a spus: Dacă îi alungi, vor veni la noi. Atunci Hitler l-a întrebat: Ce trebuie să fac?. Iar muftiul i-a răspuns: Arde-i!”, scrie La Stampa.

Netanyahu a adăugat că muftiul Ierusalimului a fost judecat de Tribunalul de la Nurenberg, după război, dar a  reușit să scape de justiție.
 
Experţi în Holocaust denunţă afirmaţiile lui Netanyahu ca inexacte din punct de vedere istoric.
 
În plus, afirmă comentatorii politici, această declaraţie a lui Netanyahu echivalează cu o incitare împotriva palestinienilor contemporani, în toiul unui val de tulburări violente şi de tensiuni israeliano-palestiniene.
 
Negociatorul palestinian Saeb Erakat spune că ”Netanyahu îi urăște atât de mult pe palestinieni, încât e gata să îl absolve pe Hitler de uciderea a două milioane de evrei”.