ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul partidului UKIP (Partidului Independenței Marii Britanii), Nigel Farage, a reacționat la victoria taberei care dorește să părăsească Uniunea Europeană în referendumul de ieri și a spus că  speră ca ziua de 23 iunie să intre în istorie ca "Ziua independenței Marii Britanii".

Într-un discurs ținut la sediul de campanie al taberei pro brexit, Farage a mai declarat că referendumul este o victorie a oamenilor normali în fața multinaționalelor, a băncilor și a "marii politici".

"Îndrăzniți să visați, zorile se ridică peste un Regat Unit Independent. Va fi o victorie pentru oamenii normali, oamenii decenți, pentru oamenii reali.Am luptat împotriva multinaționalelor, împotriva marilor bănci, a politicii, am luptat împotriva minciunii și înșelăciunii...Decența precum și încrederea în națiune o să câștige. Am reușit fără să violență, fără să fie tras un singur glonte...Am reușit prin muncă la firul ierbii, prin oamenii din toate partidele și fără partide...Am făcut-o nu doar pentru noi, ci pentru toată Europa.
 
Sper ca victoria asta să conducă la prăbușirea acestui proiect falimentar numit Uniunea Europeană și să ne lase cu o Europă a statelor suverane, care să coopereze împreună, să facă activități comerciale împreună și să muncească împreună. Să scăpăm de steagul și imnul (UE-n.n.), de Bruxelles și de tot ce a mers rău. Fie ca ziua de 23 iunie să intre în istoria noastră ca Ziua Independenței noastre", a spus Farage susținătorilor.