ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O persoană a murit în urma unui atac de cord și mai multe persoane au fost rănite ușor în urma cutremurelor care au avut loc miercuri seară în Italia, relatează La Repubblica.

Noul cutremur a avut loc la ora 21.18 (22.18, ora României), având magnitudinea inițială de 6,2 grade, revizuită ulterior de Institutul italian de geofizică și vulcanologie la 5,9.

Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), al doilea seism a avut magnitudinea de 6,0 grade pe scara Richter.

Al doilea cutremur a fost simțit puternic în centrul țării.

Primul cutremur, de 5,6 grade, s-a produs la ora 19.10 (20.10, ora României), în zona localității Visso (provincia Macerata, regiunea Marche), la adâncimea de doar 10 kilometri, anunță Institutul american de Geofizică (USGS).

 Conform Institutului italian de geofizică și vulcanologie, seismul a avut magnitudinea de 5,4 grade, epicentrul fiind în zona Visso / Val Nerina. Cutremurul a fost simțit puternic în orașele Ascolano, Ancona, Fabriano, Pesaro, dar și în Roma și Florența, relatează publicația Il Fatto Quotidiano. Cutremurul inițial a fost urmat de replici cu magnitudini de 3,0 și 3,4 grade.

Ulterior, la ora 21.18, s-a produs un seism de 6,0 grade, care foarte probabil nu a fost o replică, ci o mișcare telurică separată.

"Situația cea mai gravă este în localitatea Castelsantangelo sul Nera, unde curentul electric este oprit", a declarat șeful Serviciului de protecție civilă din regiunea Marche, Cesare Spuri. Un segment al Autostrăzii Salaria a fost închis din cauza riscului de prăbușire.

În orășelul Visso s-au prăbușit mai multe clădiri, iar două persoane au fost rănite, inclusiv una după desprinderea unei părți a tavanului locuinței, scrie ziarul La Repubblica. De asemenea, o parte a unei biserici s-a prăbușit în localitatea Norcia.

Unele clădiri s-au prăbușit și în satele Ussita și Preci, precum și în localitatea Amatrice, afectată și de cutremurul din 24 august, soldat cu 298 de morți și mii de răniți.

Mii de persoane au ieșit pe străzi la Roma din cauza seismului, semnalându-se scene de panică în cartierele Trastevere, Marconi, Centocelle, Testaccio, Prati și Salario. Sute de persoane aflate în stare de șoc au sunat la serviciile de urgență. Palatul Farnesina, sediul Ministerului italian de Externe, și Palatul regiunii Lazio, aflate în centrul capitalei Italiei, au fost evacuate din rațiuni de precauție, potrivit cotidianului Corriere della Sera.

Cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade, în centrul Italiei. MAE: Numărul românilor decedați a CRESCUT la 11. Numai patru români sunt dați dispăruți, restul au fost identificați și sunt în viață