ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Obama și Bill Clinton au încercat să influențeze Grecia să accepte condițiile aspre de austeritate impuse în 2015 de Uniunea Europeană, conform emailurilor eliberate recent de la John Podesta, șeful de campanie al lui Hillary Clinton.

Wikileaks a lansat corespondența datată 10 iulie 2015, în care Podesta a scris un mail către șeful staffului lui Bill Clinton, Tina Flournoy, întrebându-l pe fostul președinte dacă ar putea vorbi cu Premierul Greciei, Alexis Tsipras.

„Casa Albă m-a întrebat dacă WJC avea o relație cu Premierul Tsipras pentru a-l suna și a-i sugera să accepte înțelegerea”, a spus el.

Flournoy a făcut precizări conform cărora Clinton ar suna, dar imediata sa întrebare a fost: „O presăm și pe Merkel?”.

La acel moment, Grecia a respins măsurile austere impuse de Europa și IMF, înainte de criza financiară globală, informează RT.

Era amenințător să se bazeze pe împrumuturile sale și să părăsească Uniunea Europeană, după cinci ani de austeritate dură. În zilele de dinaintea mailurilor, Tspiras le-a spus oamenilor săi „să spună nu ultimatumurilor și nu șantajului”.

Bill Clinton vizita Bosnia și Herțegovina pentru a comemora 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica, unde 8.000 de musulmani bosniaci au fost uciși de bosniaci sârbi. La acel moment, Clinton și aliații săi au fost acuzați de permiterea acestui masacru. „Suntem cu toții fericiți să ajutăm”, a spus Desai. „Am căutat oamenii lui Merkel înainte de plecare și sperăm să luăm legătura cu dânsa mâine. Și vom încerca să intrăm în contact cu Tsipras mâine dimineață, când aterizăm în Sarajevo”.

Până pe 11 iulie, Grecia a ajuns la înțelegere cu Uniunea Europeană. Tsipras a acceptat creșterea taxelor și tăierile din sectorul public. Cât despre înțelegere, el a precizat că „Este datoria noastră națională să ne menținem în zona Euro”.

Cel de-al 39-lea președinte al Americii trage un semnal de alarmă: SUA a ajuns o țară controlată în totalitate de oligarhi