ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul sârb Aleksander Vucici va avea vineri o reuniune de urrgență, la Raska, cu liderii politici ai sârbilor din Kosovo și Metiohia, pe fondul recentelor tensiunilor dintre sârbi și kosovari.

Reuniunea se va desfășura începând cu ora locală 17:00, la una dintre cazărmile din Raska, de lângă granița administrativă dintre Kosovo și Serbia centrală, informează b92.net. 

Întrevderea are loc după o nouă rundă de negocieri la nivel înalt Belgrad-Pristina s-a încheiat joi seara, la Bruxelles, fără niciun rezultat. Agenția sârbă Taniug a informat totuși că partea sârbă are temeri tot mai mari privind intransigența Pristinei de a nu renunța la ideea de a ataca sârbii din nordul Kosovo.

Tensiunile dintre Belgrad și Pristina s-au accentuat în ultimele zile, iar liderul opoziției din Serbia, Vojislav Seseli, a pus paie pe foc, avertizând că albanezii din Kosovo intenționează să atace cu arme principale adminsitrații sârbe din nordul Kosovo. Seseli a menționat că aceste atacuri sunt programate pentru vineri, în momentul vizitei șefului NATO în Kosovo sau in următoarea zi.

Politicianul sârb a precizat că face publică această informație „pentru a preveni incidente” și că nu reprezintă „o amenințare la adresa albanezilor, ci un apel ca statul să reacționeze și să protejeze populația sârbă”.