ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei polițiști americani au fost uciși duminică, în Baton Rouge, capitala statului Louisiana.
 
Un individ îmbrăcat în negru, cu fața acoperită, a deschis focul asupra agenților. Un martor ar fi auzit 10-12 focuri de armă în apropiere de sediul poliției. Mai mulți agenți au fost puși la pământ și au fost transportați la spital, unii dintre ei fiind în stare critică. Primarul orașului Baton Rouge a anunțat la NBC că trei dintre polițiști au decedat.
 
Potrivit unui comunicat al poliției locale, ar fi fost trei atacatori, dintre care unul a fost împușcat mortal în schimbul de focuri ce a urmat, iar ceilalți doi ar fi reușit să fugă.
 
"Este un atac josnic și nejustificat asupra noastră, a tuturor", a declarat guvernatorul Louisianei. În comunicatul dat publicității se vorbește despre mai mulți agresori, 

Potrivit CNN, citat de digi24.ro, poliția ar fi primit un apel telefonic ce semnala că un individ suspect merge pe stradă cu o pușcă de asalt. Când poliția a ajuns la fața locului, individul a deschis focul. 

Autoritățile americane spun că atacatorul - sau poate atacatorii - ar fi încă în libertate, deși sunt informații contradictorii pe această temă. Unele media americane susțin că atacatorul ar fi fost împușcat.
 
Poliția din Baton Rouge a intrat în alertă după ce moartea lui Alton Sterling a declanșat o serie de proteste în oraș. 

Atacul seamănă suspect de mult cu acela de la Dallas, de acum o săptămână, când un militar în rezervă a ucis cinci polițiști.