ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un distrugător rusesc a tras focuri de avertisment înspre un vas turcesc aflat în Marea Egee, informează presa engleză, citând surse oficiale.
 
ACTUALIZARE 21.00 Rusia l-a avertizat pe atașatul militar turc la Moscova că "actele iraționale" ale Turciei pot avea consecințe nefaste. Totodată, Rusia și-a exprimat "preocuparea profundă față de acțiunile provocatoare ale părții turce în privința distrugătorului rusesc Smetlivy", a precizat sursa citată. "Numai datorită unei întâmplări fericite am putut să evităm o tragedie", se arată în comunicat. 

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că l-a convocat pe atașatul militar al Turciei din cauza acestui incident. Se pare că vasul turcesc în cauză era un pescador. Conform agenției Interfax, citate de The Independent, distrugător rusesc Smetlivy a deschis focul înspre vasul turcesc, după ce acesta din urmă ar fi ignorat avertismentele asupra faptului că traiectoria sa era una de coliziune cu nava Federației Ruse. În urma focurilor, vasul de pescuit și-a schimbat brusc cursul, trecând la 540 de metri de nava rusească.

"Ministrul Adjunct al Apărării Anatoli Antonov l-a chemat pe atașatul militar al Turciei în Rusia, în legătură cu incidentul din Marea Egee", se arată în comunicatul ministerului de la Moscova.
 
Relațiile dintre Rusia și Turcia s-au degradat după ce Turcia a doborât un bombardier rusesc ce ar fi trecut în spațiul aerian al Ankarei. Moscova susține că avionul nu era în spațiul aerian al Turciei și a acuzat regimul Erdogan că susține terorismul islamic din Siria.