ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un congresmen republican din Statele Unite, Jackie Walorski, dă asigurări că în viitoarea administrație americană, parteneriatul strategic cu România va crește în intensitate în domeniile care sunt puncte de interes comun. La rândul său, un alt congresmen republican, Robert Aderholt, un colaborator al președintelui ales Donald Trump, a vorbit despre perspectivele favorabile pe care România le va avea în viitor cu noua Administrație și Congresul SUA.

Jackie Walorski este reprezentantă republicană a statului Indiana în Congresul american și face parte din Comitetul pentru forțe armate al Camerei Reprezentanților. Este, totodată, membră în Grupul de prieteni ai României din Congresul SUA.

„Jackie Walorski a apreciat relația specială de prietenie și cooperare între Statele Unite și România, subliniind că în relația cu viitoarea Administrație, Parteneriatul Strategic cu România va crește în intensitate pe principalele puncte de interes comun. De asemenea, a oferit asigurări în legătură cu creșterea interesului Congresului față de țara noastră și a punctat rolul special al României în regiune, apreciat și recunoscut la nivelul legislativului american”, se arată într-un comunicat transmis de Ambasada României la Washington.


„Totodată, Jackie Walorski a evidențiat angajamentul Congresului, în general, și al Comitetului pentru Forțe Armate, în special, pentru consolidarea relației transatlantice, a flancului de est al NATO printr-o politică adecvată de descurajare a amenințărilor și factorilor de risc”, precizează comunicatul.

Cu ocazia Zilei Naționale, Jackie Walorski a adresat României și poporului român cele mai calde felicitări și urări de prosperitate.

La rândul său, ambasadorul României, George Maior, a făcut o trecere în revistă a stadiului domeniilor relevante de pe agenda Parteneriatului Strategic cu Statele Unite și a punctat excelenta colaborare în domeniul politico-militar și de apărare, precum și potențialul de dezvoltare al relațiilor economice.

Diplomatul a subliniat angajamentul ferm al României de creștere a bugetului apărării la 2% din PIB în anul 2017 și menținerea acestuia timp de 10 ani, dar și decizia de sporire a nivelului participării în operațiuni internaționale.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, s-a întâlnit miercuri și cu Robert Aderholt (republican, Alabama), membru în Grupul de prieteni ai României din Congresul SUA și în Comitetul pentru Securitate și Cooperare în Europa (Comisia Helsinki).
Robert Aderholt a apreciat parteneriatul solid și consistent între România și Statele Unite, accentuând perspectivele favorabile pe care România le va avea în viitor cu noua Administrație și Congresul SUA.

Congresmenul Robert Aderholt a fost numit în august 2016 membru în comitetul consultativ al candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump.