ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Trump, care la începutul anului tăia fondurile federale ONG-urilor practică avorturile sau furnizează informații în acest sens, a mai obținut o victorie importantă, de data aceasta la ONU, unde potrivit acordului final al reuniunii Comisiei privind Statutul Femeilor, nu a fost inclus avortul între „drepturile sexuale și reproductive” și a fost afirmată importanța rolului femeii care se dedică familiei.

Meritul îi revine noului ambasador ONU Nikki Haley, care a luat poziție clară în favoarea protejării adevăratelor drepturi ale omului, în primul rând a dreptului la viață.

După ce vreme de 8 ani imensa influență politică și financiară a administrației Obama a fost folosită pentru a transforma Organizația Națiunilor Unite în cel mai radical suporter al avortului,  în timpul recent încheiatei reuniuni a Comisiei Națiunilor Unite privind Statutul Femeilor, care a avut loc la New York, delegația americană a afirmat, prin ambasadorul Haley, o poziție publică pro-viață cât se poate de clară, atât în timpul dezbaterilor preliminare cât și în negocierile pentru declarația finală.

Astfel, consensul internațional asupra politicilor ONU privind „sănătatea sexuală și reproductivă” nu „creează … un drept la avort”, se arată în punctul de vedere al delegației Statelor Unite oferit la discuțiile în vederea adoptării documentului final al reuniunii.

Dreptul la viață al copilului nenăscut și avortul sunt permanent un subiect de dispută în reuniunile Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor, fiind dezbătute cu fiecare ocazie, laolaltă cu cele mai avangardiste și controversate politici sociale.

În general, guvernele și agențiile ONU care promovează avortul o fac fie direct, fie prin folosirea unor eufemisme precum „drepturi sexuale și reproductive”.

Portalul Cultura Vieții scrie că, anul acesta, mulțumită delegației SUA, acordul final nu doar că a omis obișnuita referință la „avortul sigur și legal” dar a exclus existența vreunui „drept la avort” din toate referințele la „sănătatea sexuală și reproductivă” și „drepturile reproductive”, angajând națiunile în efortul de a evita avortul și de a refuza să-l considere ca metodă de „planificare a familiei”.

Nikki Haley a solicitat statelor membre ale ONU să „își amintească ceea ce stă la baza drepturilor femeilor” adică asigurarea de securitate, resurse, oportunități și dreptul de a avea reprezentare. „Acestea sunt problemele despre care ar trebui să discutăm” a declarat Haley, a cărei numire ca ambasador ONU, în ianuarie 2017, a fost un semnal de alarmă pentru grupurile de lobby pro-avort și pro-homosexualitate.

Acordul final a reprezentat o lovitură puternică dată țărilor europene, ale căror politici promovează nu doar avortul dar și „educația sexuală completă”, un concept cel puțin nociv. Un efort de ultimă oră al delegațiilor statelor UE de a elimina excluderea avortului din conținutul termenilor „sănătate sexuală și reproductivă” a eșuat.

„Uniunea Europeană se regăsește, deodată, mai degrabă izolată în efortul său neîncetat și absurd de a conferi avortului o recunoaștere internațională ca „drept al omului”. Încă un semnal că Uniunea este, cu adevărat, în criză – nu doar economică și politică, dar mai ales morală”, comentează sursa citată.