ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O mamă din Marea Britanie a fost arestată și ținută mai multe ore în spatele gratiilor în urma unei dispute în mediul online în care a îndrăznit să spună despre o femeie transgender că este bărbat. 

Kate Scottow a explicat că poliția a venit la ea acasă, a adus-o la secția de poliție pentru interogatoriu și a ținut-o în spatele gratiilor timp de șapte ore.  „Spectacolul” arestării sale a avut și martori: cei doi copii, care se aflau acasă, scrie Daily Mail. 
 
Totul a pornit de un diferend pe care Scottow  l-a avut pe Twitter cu un activist transgender pe tema negării genului în care s-au născut, așa cum fac tot mai multe persoane în lumea de azi. 

Știrea privind arestarea lui Kate Scottow vine după un alt incident din Marea Britanie, cel în care Margaret Nelson, în vârstă de 74 de ani, a fost anchetată  de poliția Suffolk în urma mai multor comentarii pe care femeia le-a făcut pe rețelele de socializare despre persoanele transgender.

Scottow este încă sub ancheta poliției, care a fotografiat-o, amprentat-o și i-a luat o mostră de ADN.  De asemenea, femeii i-au fost conficate telefonul mobil și laptop-ul.

Ea și-a spus povestea pe un forum online din Marea Britanie, numit Mumsnet, explicând că i s-a interzis să facă orice referire la transgenderul Stephanie Hayden, ca urmare a unei hotărâri judecătorești inițate de bărbatul care se consideră femeie.

”Am fost luată de-acasă - unde se aflau fetița mea, de 10 ani, care suferă de autism, și băiețelul în vârstă de doi ani - de către trei ofițeri de poliție. Am fost apoi reținută timp de șapte ore într-o celulă, fără produse sanitare (despre care am spus că aveam nevoie) înainte de a fi interogată. Am fost reținută pentru hărțuire și comentarii  rău intenționate la adresa transgenderismului”, a povestit femeia.