ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din nouă țări europene au declarat că vor spori controalele privind identitatea pasagerilor și a bagajelor în cazul călătoriilor cu trenurile internaționale pe distanțe mari. Totodată, vor emite bilete nominale pe acest tip de curse, pentru a întări securitatea după atacul comis într-un tren Thalys, la 21 august, informează Agerpres.

De asemenea, cele nouă țări au anunțat că pe calea ferată vor fi suplimentate de patrulele mixte formate din polițiști din aceste state. Toate aceste măsuri au fost consemnate într-o declaraţie comună, dată publicităţii la încheierea unei reuniuni din Paris. În acel act, cei nouă miniștri fac apel la Comisia Europeană să înăsprească legislația cu privire la armele de foc și cer serviciilor de informații să-și intensifice cooperarea.

Ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, cel care a dat citire declarației comune, consideră „indispensabilă punerea în aplicare a unor operații de control simultane și coordonate pe traseele vizate".
Reaminim că reuniunea miniștrilor de interne și ai transporturilor din nouă țări legate prin linii feroviare (Franța, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, Luxemburg, Olanda și Elveția) are loc la opt zile după atacul din trenul Thalys, pe ruta Amsterdam-Paris. Autorul atacului din trenul Thalys, marocanul Ayoub El Khazzani, a fost inculpat săptămâna trecută pentru tentativă de asasinat.