ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un scandal care mocnește la foc mic a izbucnit în aceste zile, înainte de Sărbătoarea Nașterii Domnului, în Italia. În unele școli italiene, direcțiunea a decis să impună linia laică și să renunțe la simbolurile creștine ale sărbătorii.

Scandalurile se țin lanț în școlile din Peninsulă. După ce zilele trecute presa scria despre decizia unei școli de a nu-i mai lăsa pe elevi să cânte celebrul "Adeste Fideles", colind renumit în Occident, ieri conducerea unei alte instituții de învățâmânt din Milano a hotârât să anuleze Concertul de Crăciun și să dea jos Crucifixul.
 
Cei care s-au revoltat au fost părinții. Ei i-au acuzat pe șefii Institului Garofani di Rozzano din Milano, o școală publică, de faptul că anulează "Sărbătoarea Nașterii Domnului". În fiecare an, aici se ținea un concret de Crăciun, la care luau parte copiii și profesorii, cântând colinde și imnuri dedicate acestei sărbători, scrie ziarul Il Giornale.

După ce anul trecut copiii au cântat cântece de genul "Jingle Bells" , anul acesta, părinții au cerut școlii să includă în repertoriul copiilor colinde cu tentă religioasă precum   "Tu scendi dalle stelle", "Adeste fideles" și "Stille Nacht". 
 
Răspunsul a fost un NU mai mult decât surprinzător din partea șefilor școlii. Care au invocat "laicitatea" instituției de învățământ.

Susținând că vor să respecte diversitatea și să nu afecteze alte religii, conducătorii școlii au anunțat că acest concert va avea loc după Crăciun, adică pe 21 ianuarie, și  se va numi "Sărbătoarea Iernii". 
 
O altă școală, de lângă Bergamo, a anunțat că în programul de colinde de Crăciun, dedicat copiilor și părinților, nu va mai fi inclus "Adeste Fideles", pentru că "este mult prea asociat cu religia creștină".