ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Winifred Peel, o pensionară de 77 de ani din Liverpool, a pus pe fugă o bandă de tâlhari. Agresorii, Felix Stoica (19 ani), Dumitru Piper (18 ani) și Florin Geblescu (18 ani) sunt trei țigani plecați din România să facă un ban necinstit în Anglia.
 
Când au văzut-o în fața bancomatului, bătrână și neajutorată, infractorii și-au spus că ea e sigur o țintă ușoară. Femeia voia să scoată 200 de lire sterline din ATM. Imediat după ce a introdus cardul și codul PIN, unul dintre agresori a flancat-o, din partea dreaptă. A împins-o într-o parte și i-a spus „(bancomatul) nu funcționează”.
 
Apoi, a apărut un al doilea individ, care a bruscat-o și a apăsat butonul ATM-ului, pentru a retrage banii și, în acel moment, bătrâna și-a dat seama că e jefuită.
 
Deși părea „țintă ușoară”, femeia și-a păstrat cumpătul și a ripostat. L-a luat pe unul dintre tâlhari de guler și l-a izbit cu capul de bancomat. „L-am lovit cât de tare am putut, de trei ori. El a început să strige în limba română, era ultimul lucru la care se aștepta”, a povestit victima. 
 
Dar, deși bătrâna l-a imobilizat, pentru scurt timp, pe unul dintre ei, tâlharii au reușit să fugă cu banii. Femeia a sunat la poliție, iar cei trei au fost prinși, după o săptămână, fiind identificați cu ajutorul camerelor video de supraveghere.
 
Ȋn fața judecătorului de la Liverpool Crown Court, tâlharii și-au recunoscut vinovăția. Zilele trecute, instanța a dat verdictul, iar Felix Stoica, cel care a fost lovit cu capul de bancomat, a primit doi ani de închisoare (el are mai multe condamnări pentru tâlhărie și în România), Florin Geblescu - 18 luni, iar Dumitru Piper - 8 luni.
 
Winifred Peel, bătrâna atacată de ei, merge la sala de sport de patru ori pe săptămână, unde aleargă și ridică greutăți, scrie Daily Mail.