ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un pilot United Airlines a cerut unei familii musulmane, cu trei copii mici, să coboare din avionul pe cale să decoleze, pe motive de "siguranța zborului". Întreaga scenă a fost filmată.

Eaman-Amy Saad Shebley, soțul ei și cei trei copii, se aflau deja la bordul unui avion care urma să zboare pe ruta Chicago-Washington atunci când pilotul a cerut debarcarea lor, relatează The Independent.

Anterior, familia a întrebat stewardesa dacă ar putea instala scaune de siguranță pentru ​​pentru copiii lor. Momentul în care familia a fost evacuată a fost filmat de mama copiilor, iar înregistrarea arată cum stewardesa și apoi pilotul le cer să părăsească avionul.

"Să vă fie rușine, United Airlines, pentru modul în care m-ați tratat pe mine și familia mea fără niciun alt motiv decât felul în care arătam, invocând  "probleme de zbor în siguranță ", a scris femeia pe Facebook, postând înregistrările video. "Cei trei copii sunt prea mici pentru a înțelege", a adăugat ea.

Când l-a întrebat pe pilot dacă decizia nu este una discriminatorie, acesta a răspuns că este vorba despre o "problemă de siguranță a zborului", fără să mai dea alte explicații, potrivit Mediafax.

Consiliul Relațiilor Americano-Islamice a transmis o scrisoare oficialilor United Airlines, în numele familiei lezate, cerând măsuri disciplinare împotriva personalului implicat.

Compania aeriană și-a cerut scuze de mai multe ori familiei Shebley, transmițând că după ce au fost coborâți din avion, acestia au fost programați pentru un alt zbor.