ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fetiță din Siria, al cărei nume a devenit cunoscut pentru postările sale pe Twitter în timpul asediului asupra orașului Alep, i-a scris o scrisoare deschisă președintelui Donald Trump, în care îl roagă să facă ceva pentru copiii sirieni.
 
„Trebuie să faceți ceva pentru copiii sirieni pentru că și ei sunt la fel ca și copiii Dvs și merită să trăiască într-o lume sigură, ca și Dvs”, spune Bana Al-Abed, care a fost nevoită, în decembrie 2016 să părăsească orașul Alep. Ea trăiește acum în Turcia alături de familia sa.

„Fac parte dintre copiii sirieni care su suferit din cauza războiului din Siria”, spune fetița, povestindu-i președintelui american că școala sa din Alep a fost distrusă de bombardamente, iar mulți dintre prieteni ei au murit atunci.

„Acum, în Turcia, pot să ies și să mă joc. Pot să merg la școală, chiar dacă nu am făcut-o încă. Iată de ce pacea este importantă pentru toată lumea, inclusiv pentru dumneavoastră”, scrie Bana.

„Știu că Dvs ați devenit președinte al Americii. Vă rog, salvați copiii și oamenii din Siria. Dacă îmi puteți promite că veți face ceva pentru copiii din Siria, voi fi noul Dvs prieten. Sper că îi veți ajuta pe toți copiii din Siria", își încheie fetița epistola către Trump.

Dintre cele peste 300.000 de persoane ucise în timpul războiului care face de șase ani ravagii în Siria, cel puțin 15.000 au fost copii, notează BBC News.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a primit-o pe Bana la 21 decembrie, împreună cu familia sa, după ce au fost evacuați. Turcia, în prezent aliată în Siria a Rusiei și Iranului, cu care a semnat un acord pentru a consolida armistițiul în urma negocierilor de la Astana, găzduiește circa 2,7 milioane de refugiați sirieni.

Noua administrație americană a lui Donald Trump s-a declarat deschisă cooperării cu Rusia, în Siria, împotriva jihadiștilor din gruparea Statul Islamic.