ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Scandal în comunitatea protestantă din Flintbek, nordul Germaniei, localnicii fiind scandalizati de faptul că Biserica Evanghelică a decis să adăpostească refugiați într-o grădiniță.

Părinții copiilor care sunt aduși la această grădiniță au ripostat după ce au aflat că în grădinița aflată sub patronajul Bisericii Evanghelice a fost adus un refugiat din Eritreea, Africa. Ei spun că adăpostirea refugiaților în imediata vecinătate a celor 82 de copii care vin zilnic la această grădiniță nu este nicio garanție pentru securitatea lor.  „Nimeni - nici măcar pastorul - nu poate garanta că acest refugiat traumatizat, care a călătorit în condiții vitrege, fără fără lumina zilei, timp de săptămâni,  nu va avea o reacție agresivă„, a declarat o mamă îngrijorată pentru ziarul Flensburger Tageblatt.

Temerile părinților nu au avut însă niciun ecou asupra pastorului Manfred Schade, care le-a spus că, dacă nu sunt de acord cu decizia sa, să își aleagă o altă grădiniță.

„Cei care cred că decizia Bisericii Evanghelice din Flintbek este una greșită pot renunța oricând să își mai aducă copiii la grădiniță, lucru pe care, desigur, noi îl vom regreta ”, a afirmă pastorul Schade într-o scrisoare publicată în Tageblatt. El consideră că este greșit ca refugiații să fie denigrați public și prezentați ca  potențiale amenințări sau chiar ca teroriști. 
 
Ziarul german Der Spiegel dezvăluia recent că mii de foști luptători talibani ar fi intrat în Germania în ultimii doi ani cu un val de peste un milion de migranți și refugiați. Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) din Germania a informat responsabilii de securitate că mii de migranți s-au identificat ca foști insurgenți talibani în timpul procesului de depunere a cererilor de azil, potrivit revistei germane.

Der Spiegel adaugă că cel puțin 70 de bărbați afgani sunt cercetați de procurorul general federal al Germaniei, deși nu este clar dacă toți sunt suspectați de a fi militanți talibani activi.