ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal din Ungaria l-a condamnat miercuri la 10 ani de închisoare pe un cipriot de origine siriană pentru rolul său în revolta care a avut loc anul trecut la frontiera dintre Ungaria și Serbia, transmite Reuters.
 
Ahmed Hamed, în vârstă de 40 de ani, aruncase cu pietre spre forțele de ordine în încercarea de a le determina să deschidă granița. Legea din Ungaria prevede că astfel de acțiuni sunt sinonime cu "acte teroriste", notează sursa citată, conform Agerpres.

Bărbatul a izbucnit în lacrimi când judecătorul a citit sentința care marchează cea mai severă condamnare pronunțată de la debutul crizei migrației. Ungaria a fost unul dintre statele care s-au opus ferm prezenței în masă a imigranților. Sentința pronunțată azi este una preliminară, acuzatul are la dispoziție căi de a o ataca.

Ahmend Hamed făcea dintr-un grup care a intrat ilegal în Ungaria în 16 septembrie 2015. El li s-a adresat prin portavoce migranților rămași la granița dintre Serbia și Ungaria înainte ca aceștia să forțeze intrarea în Ungaria, moment în care forțele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene.