ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Japonia dă o lecție de civilizație, demostrând, dacă mai era nevoie, că își respectă cetățenii.
 
Știrea preluată de o serie de publicații occidentale vorbește despre un tren și despre o gară. Și nu, nu este vorba de faptul că trenurile nipone au reușit "performanța" de a aduna, intr-un an întârzieri de 36 de secunde. Ci de respectul pe care cei de la compania japoneză de căi ferate îl au față de oameni.

În timp ce în România se închid gări, lăsând mii de localități izolate, în Japonia, o gară rămâne deschisă doar pentru că în localitatea respectivă mai există o elevă care trebuie să ajungă într-un oraș apropiat pentru a-și continua cursurile. Pe care, dacă nu ar fi avut la dispoziție acest tren, ar fi fost nevoită să renunțe la ele.

De trei ani, trenul oprește de două ori pe zi în gata Kami-Shirataki din insula nordica Hokkaido pentru a o duce spre oraș pe adolescentă și a o aduce înapoi acasă, potrivit Agerpres.

Căile ferate Japoneze au decis să mai mențină această situație câteva luni, până ce fata își va termina școala.

Și mersul trenului a fost ajustat în funcție de programul școlar al fetei.

Decizia administrației Japoniei este un exemplu despre cât de mult contează educația într-o țară civilizată, pentru care instruirea copiilor înseamnă viitorul țării.