ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile britanice au dispus închiderea Jamia al Hudaa Residential College din Nottingham, o școală islamică pentru fete, după ce o fost studentă a povestit cum copii sunt învățați conform regulilor strice sharia din lumea islamică și erau încurajați să dezvolte gândiri extremiste.

Aliyah Saleem, studentă care a povestit despre situația din școală, a afirmat pentru rt.com că în interior școlii i-a fost spus că homosexualitatea este o boală, bărbații gay trebuie executați, muzica este vocea diavolului și că bărbații trebuie să aibă voie să îți bată soțiile.

Aceasta a afirmat că a fost exclusă din școală în 2011 pe motiv că avea o cameră de filmat portabilă. Plângerea depusă de ea pe nume școlii a fost timp de 2 ani investigată de autorități care au decis în cele din urmă că unitatea de învățământ islamică nu le oferă elevilor „oportunitatea de a învăța și de a face progres și să primească pregătirea efectivă necesară pentru oportunițățile, responsabilitățile și experiențele vieții în societatea britanică".

Astfel, autoritățile au decis închiderea școlii. La motivele invocate pentru oprirea activității se mai adaugă faptul că "nu promovează viziuni echilibrate" și că „elevii nu înțeleg ce înseamnă termenul de valori britanice".

Școala a negat acuzațiile aduse de autorități și au catalogat decizia drept     „subiectivă și nedreaptă".