ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a actualizat definiția „imunității turmei”, redefinind termenul. Astfel, OMS consideră că imunitatea de turmă este ceva realizabil doar când „marea majoritate a populației este vaccinată”.

Recent s-a descoperit că OMS a schimbat această definiție, suprimând faptul că imunitatea are loc ca un proces natural în populații, deoarece indivizii sunt infectați și dezvoltă imunitatea la un anumit virus. O astfel de „imunitate de turmă” poate fi asistată de un vaccin, dar nu depinde de acesta, potrivit LifeSiteNews.

Definiția OMS înainte de schimbare prevedea:

„Imunitatea de turmă este protecția indirectă împotriva unei boli infecțioase care se întâmplă atunci când o populație este imună fie prin vaccinare, fie prin imunitate dezvoltată prin infecția anterioară. Acest lucru înseamnă că și persoanele care nu au fost infectate sau la care o infecție nu a declanșat un răspuns imun, sunt protejate deoarece persoanele din jurul lor care au imunitate pot acționa ca tampoane între ele și o persoană infectată [subliniat].

Noua definiție a OMS este extrasă în mare parte dintr-un discurs susținut în octombrie de directorul general al organizației, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Acesta suprimă faptul că imunitatea de turmă este obținută prin mijloace naturale și restrânge conceptul, care se aplică acum doar procesului de vaccinare, sugerând că protecția împotriva COVID-19 nu se poate realiza fără vaccinarea în masă. 
 
Se afirmă:

„Imunitatea de turmă”, cunoscută și sub numele de „imunitatea populației”, este un concept utilizat pentru vaccinare, în care o populație poate fi protejată de un anumit virus dacă este atins un prag de vaccinare.

Imunitatea de turmă se obține prin protejarea oamenilor în fața unui virus, nu prin expunerea la acesta ...

Cu imunitatea de turmă, marea majoritate a populației este vaccinată, reducând cantitatea totală de virus capabil să se răspândească în întreaga populație.

Dr. Jay Bhattacharya, epidemiolog de la Stanford și coautor al Marii Declarații Barrington, spune că noua definiție a Organizației Mondiale a Sănătății a „imunității de turmp” nu definește corect realitatea biologică. „Definiția revizuită a imunității pe site-ul OMS nu este de fapt o definiție a imunității de turmă. Acesta oferă o descriere frumoasă a modului în care vaccinurile pot proteja oamenii împotriva infecțiilor și face din ea un punct sensibil, dar evident că nu ar trebui să infectăm în mod intenționat pe nimeni”, notează sursa citată.