ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ONU a numit în vara acestui an un Expert Independent afiliat ONU pentru Protecția împotriva Violenței și Discriminării Bazate pe Orientare Sexuală și Identitate de Gen (SOGI Expert).

Profesorul Vitit Muntarbhorn, un thailandez care predă dreptul la Universitatea Chulalongkorn din Bangkok,  a fost acordat de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, format din 47 de state membre ONU. Țările care nu sunt membre în acest consiliu, ci doar în Adunarea Generală ONU (cele africane, asiatice și din Orientul Mijlociu) au contestat crearea acestui post de expert în cadrul respectivei organizații internaționale, deoarece conceptul de „orientare sexuală” nu este definit de nicio lege internațională, ceea ce face demersul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului lipsit de bază legală, scrie stiripentruviata.ro

Pe 14-16 decembrie 84 de state vor rediscutarea oportunității unui post nou-creat de expert ONU în probleme LGBT.

Trimite-i CHIAR ACUM, înainte de 14 decembrie, un mesaj ambasadorului României la ONU:

Adresa de email: newyork-onu@mae.ro

Domnului Ion Jinga, Ambasador extraordinar si plenipotentiar,
Reprezentantul Permanent al României la ONU, New York

Excelență,

De curând, 84 de țări au votat în al 3-lea Comitet ONU pentru o rezoluție care să ducă la reconsiderarea mandatului Expertului ONU pe probleme de Orientare Sexuală și Identitate de Gen (SOGI), deoarece acest mandat nu are bază juridică și promovează o agendă ideologică ultra-radicală, ce amenință să intre în conflict cu ethosul multor țări membre ONU.

România, din păcate, a susținut mandatul acestui expert, care își propune, printre altele, obligarea liderilor religioși să propovăduiască alt mesaj decât le cere conștiința, credința și tradiția, dar și introducerea în școli de programe educaționale care să îi învețe pe copii că toate comportamentele sexuale, inclusiv cele de risc, sunt acceptabile și că nu există doar două sexe biologice, ci o multitudine de așa-zise „identități de gen”.

Excelență,

România ar mai putea avea șansa de a face ceea ce este corect și de a se opune ideologizării instrumentelor ONU de protejarea drepturilor omului, votând împotriva mandatului expertului SOGI în Adunarea Generală ONU când aceasta se va discuta, posibil în jurul datei de 14-16 decembrie 2016 sau la o dată ulterioară.

Cu stimă,

______(nume)_________,
cetățean român


România, prin Ion Jinga, Ambasador extraordinar si plenipotentiar, Reprezentantul Permanent al României la ONU, New York, din păcate, a susținut mandatul acestui expert, care își propune, printre altele, obligarea liderilor religioși să propovăduiască alt mesaj decât le cere conștiința, credința și tradiția, dar și introducerea în școli de programe educaționale care să îi învețe pe copii că toate comportamentele sexuale, inclusiv cele de risc, sunt acceptabile și că nu există doar două sexe biologice, ci o multitudine de așa-zise „identități de gen”. 

 

Pe 30 noiembrie 2016, Vitit Muntarbhorn a susținut un discurs la Conferința Mondială ILGA (a Asociației Internaționale a persoanelor LGBT), care anul acesta a avut loc la Bangkok. În discurs, noul expert ONU și-a detaliat direcțiile de acțiune pe viitor:

– scoaterea de sub incidența penală a actelor sexuale între persoane de același sex în țările unde aceasta încă nu s-a întâmplat

– reformarea clasificărilor medicale și psihologice acolo unde acestea încă mai consideră că persoanele cu alte preferințe decât cele heterosexuale suferă de o tulburare sau boală

– interzicerea terapiei de conversie a orientării sexuale, prezentând-o drept un atentat la identitatea acestor persoane [n.ed. – ignorând că întotdeauna astfel de terapii au loc numai la cererea pacientului]

– legiferarea dreptului de a cere autorităților de stat să emită acte de identitate care menționează altă identitate sexuală decât cea reală, care este numită „identitate de gen” și este aleasă arbitrar de persoana în cauză, chiar dacă persoana nu a făcut încă operație de schimbare de sex și chiar dacă aceasta nu a divorțat de fostul partener dintr-o căsătorie heterosexuală

– propovăduirea interpretărilor „all-inclusive” ale religiei și a „altor credințe” în care se regăsește „diversitatea de gen”; „permiterea persoanelor LGBT de a participa pe deplin la viața de familie și schimbările sociale”

– „empatizare”: „promovarea, încă din copilărie, a unui proces educațional și de socializare… mai puțin binar sau non-binar”

Cu aceeași ocazie, prof. Muntarbhorn a mai declarat că mandatul său „acoperă toate țările de sub soare și de sub lună”, arătându-se conștient că va trebui să lucreze și cu țări care se împotrivesc principiilor enunțate de el.