ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Planul Organizației Națiunilor Unite pentru a combate coronavirusul naște îngrijorare, având în vedere importanța pe care o acordă disponibilității avortului, inclusiv pentru fete, scrie Elyssa Koren în Newsweek.

Deși unele dintre eforturi sunt lăudabile în încercarea de a remedia pagubele produse de pandemie în ceea ce privește securitatea alimentară și nutriția, sănătatea mentală și fizică, planul ONU are implicații serioase în ceea ce privește suveranitatea statelor de a decide în privința copiilor nenăscuți.

„Planul alocă 120 de milioane de dolari către Fondul ONU pentru Populație(UNFPA), 450 de milioane de dolari pentru Organizația Mondială a Sănătății și restul către alte ramuri ale sistemului ONU. UNFPA este „entitatea responsabilă” pentru acțiunile coronavirusului în legătură cu sarcina, inclusiv accesul la servicii medicale pentru mame. Are și misiunea de a asigura „accesul la servicii sexuale și reproductive”, ceea ce este o modul ONU de a spune avort. Conform UNFPA, „alegerile sexuale și reproductive ale femeilor și fetelor trebuie respectate indiferent de...Covid-19. Asta înseamnă acces la contracepție, contracepție de urgență, avort în siguranță și conform legilor, îngrijire post avort”, notează Koren.

Autorea precizează că există îngrijorări reale privind faptul că UNFPA va folosi acești bani pentru a asigura avorturi și acolo unde este interzis, prin „parteneriate cu ONG-urui” precum cele patronate de Planned Parenthood și Marie Stopes International.

Printre țările cărora li se adresează această „asistență” se numără Ucraina, Siria, Venezuela, Egipt, Liban, Somalia, Nigeria, Niger și alte zone afectate de conflict, iar autoarea se teme că vor fi nevoite să accepte avorturile în schimbul banilor ONU.

Pe lângă UNFPA, și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este o promotoare a avortului, pe care l-a a numit „sănătate reproductivă” și „drept al omului”, deși nu există nicăieri în dreptul internațional o asemenea definiție.


De fapt, scrie autoarea, poziția radicală pro avort a OMS este un motiv foarte serios pentru care SUA se gândește să retragă finanțarea pe care o acordă acestei organizații, pe lângă răspunsul slab pe care l-a oferit la pandemie.

„Milioanele de dolari alocați în scopuri centrate pe avort dezvăluie, mai mult decât doar problemele din sistemul U.N., eșecurile mai ample ale proiectului internațional pentru drepturile omului în ansamblu. Finanțarea avortului dezvăluie ceea ce elitele politice au prioritate într-un moment de criză - „soluții” fragile care jefuiesc vieți nevinovate și nu ne fortifică în niciun fel cu hrănirea fizică și spirituală de care avem nevoie pentru a supraviețui pandemiei.

În absența unui respect reînnoit pentru drepturile fundamentale ale omului apărute în urma războaielor mondiale, U.N. va continua cu un „imperialism cultural” nemilos, care pune în plan secund asistența umanitară și îi impiedică însăși legitimitatea într-o perioadă de mare nevoie. Acum, mai mult ca oricând, guvernele trebuie să fie gata să respingă presiunile coercitive din partea U.N., afirmând prerogativa suverană pentru a proteja viața”, se încheie articolul din Newsweek.