ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sancțiunile internaționale nu au descurajat oamenii de afaceri din Germania, care sunt interesați în continuare să investească în Crimeea.

Oamenii de afaceri germani sunt gata să propună Crimeii și Sevastopolului proiecte în valoare de circa 250 de milioane de euro, a declarat jurnaliștilor unul din membrii delegației germane, Bernhardt Miller, după încheierea întâlnirii cu conducerea Sevastopolului.

„Propunerile noastre vizează întreaga Peninsulă Crimeeană. În primul rând ne interesează prelucrarea deșeurilor, iar apoi activitatea privind turismul și hotelurile. Pentru început suntem gata să investim 250 de milioane de euro, însă acesta este doar începutul” – a declarat Miller. Potrivit afirmațiilor lui, în Germania există un număr suficient de oameni de afaceri, care sunt gata să investească în economia peninsulei, în ciuda sancțiunilor existente.

Miller a subliniat că delegația germană se află pentru a doua oară în Crimeea, prima vizită având loc în luna noiembrie 2015, când a fost creată comunitatea ruso-germană pentru relații industriale și culturale. În prezent, din aceasta fac parte peste 80 de reprezentanți ai businessului german, care sunt gata să finanțeze proiecte în Crimeea și Sevastopol. Produsele retailerului german Metro și a celui francez Auchan sunt livrate prin portul Kerci și vândute în mod liber în Crimeea, în ciuda sancțiunilor UE impuse împotriva Rusiei, transmite RussiaToday.

„Produsele cu nume de marcă ale Metro și Auchan pot fi vazute la vanzare pe rafturile magazinelor din Crimeea”, – spune articolul. Potrivit unor surse Reuters, firmele de transport încărca produsele companiilor europene din centrele de distribuție din Rusia, iar apoi acestea sunt livrate prin intermediul feribotului în portul Kerci. De acolo, mărfurile ajung în magazinele Metro și Auchan din Crimeea.

„Știm că în cazul în care ei vor oferi un prilej UE, cel puțin cinci state vor declara că renunță la sancțiunile împotriva Moscovei", a declarat Biden în cadrul unui discurs la Consiliul pentru Relații Internaționale în New York. Vicepreședintele SUA nu a precizat care sunt statele ce se pronunță pentru anularea sancțiunilor. O rezoluție care îndeamnă la relaxarea regimului de sancțiuni a fost adoptată de ambele camere ale parlamentului francez, precum și de autoritățile a patru regiuni din Italia. Vicepreședintele american a recunoscut că de la începutul crizei din Ucraina pierde câte 2-3 ore pe săptămână în discuțiile telefonice cu liderii ucraineni, convingându-i să realizeze reformele, "promovând", în continuare, în Germania, Franța și Italia ideea menținerii politicii de sancțiuni.