ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat ca secretar al Armatei pe Erik K. Fanning, un homosexual care şi-a declarat public orientarea.

Nominalizarea va trebui să fie aprobată de Senatul SUA.
 
„Eric aduce în noua poziţie mulţi ani de experienţă dovedită şi capacităţi excepţionale de lider. Sunt recunoscător pentru modul în care s-a dedicat bărbaţilor şi femeilor în uniformă şi sunt convins că va conduce soldaţii SUA cu distincţie”, a declarat Obama, citat de CNN.

Acest pas este unul dintre multe mişcări ale administraţiei Obama de a promova drepturile comunităţii LGBT în cadrul forţelor armate.

Fanning a fost adjunct al secretarului de stat al Armatei până în luna iunie, iar mai inante a fost şeful de cabinet al secretarului Apărării Ash Carter. Acesta a declarat ca nominalizarea lui Fanning este o „alegere excelentă”, potrivit aktual24.ro.