ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Statele Unite vor lua măsuri împotriva Rusiei, acuzată că a supervizat atacuri cibernetice menite să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale americane din noiembrie. Avertismentul a vernit din partea președintelui Barack Obama.

Invitat la postul național public de radio (NPR) joi, Obama a declarat că ”nu există nicio îndoială că atunci când un guvern străin încearcă să ne influențeze integritatea alegerilor (…) trebuie să luăm măsuri și asta vom face”, scrie Le Monde.
 
Obama nu a oferit mai multe amănunte despre dispozitivele care vor fi implementate.

"Vom acționa în momentul și acolo unde vom hotărî”. El a adăugat că unele măsuri „vor putea să fie explicite și publice, altele poate că nu”, a subliniat Obama.

Până în prezent, președintele nu și-a exprimat în mod explicit susținerea față de raportul CIA care acuză Moscova de faptul că a intervenit prin atacuri cibernetice cu scopul precis de a-l ajuta pe republicanul Donald Trump să fie ales.

El a ordonat însă ca un raport complet despre atacurile informatice comise în timpul campaniei prezidențiale să-i fie predat înainte să plece, pe 20 ianuarie, de la Casa Albă.pe fondul întrebărilor despre natura amestecului Rusiei în scrutin.