ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la preluarea mandatului, administrația Obama a desfășurat o adevărată campanie de atacare a țintelor teroriste din întreaga lume cu ajutorul unor drone.
 
Această campanie s-a derulat în detrimentul unor misiuni de capturare a anumitor teroriști, a declarat fostul şef al departamentului de apărare din cadrul serviciului secret american, Michael Flynn.

”Campania cu drone ce se desfășoară acum este doar despre a ucide. Când auziți expresia <<capturează/ucide>>, <<capturează>> este, de fapt, impropriu folosit. În strategia ce folosește drone, ,<<capturează>> se scrie cu <<c>> mic. Noi nu mai capturăm oameni”, a spus Flynn pentru The Intercept, citat de b1.ro.

”Întreaga noastră politică în Orientul Mijlociu pare să se bazeze pe folosirea dronelor pentru a arunca bombe. Asta a decis administrația în campania sa contra terorismului  Ei sunt îndrăgostiți de abilitatea operațiunilor speciale și a CIA de a găsi un tip în mijlocul deșertului în vreun sat de r***t, de a arunca o bombă în el și de a-l omorî”, a mai spus acesta.

”Suntem tentați să spunem <<mai lansează o bombă cu o dronă>> și să punem un titlu de tipul <<l-am ucis pe Abu Pungă de Gogoși>> și asta ne face să ne simțim bine pentru 24 de ore, dar știi ce? Nu contează. Tu doar l-ai făcut un martir, doar le-ai dat un motiv să lupte și mai viguros împotriva noastră”, a mai spus Flynn.

Business Insider precizează că operațiunile ce folosesc drone duc deseori la victime colaterale. Mai mult, forțele americane nu sunt mereu sigure care le este ținta.