ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Barack Obama va vizita săptămâna aceasta o moschee, pentru prima dată de când a venit la Casa Albă. Informația a fost publicată de Washington Post, care scrie că astfel președintele american vrea să promoveze toleranța religioasă într-o perioadă în care retorica privind legătura dintre Islam și terorism a luat amploare.

Washington Post citează un e-mail al unui funcționar de la Casa Albă privind anunțarea evenimentului.

"Miercuri, președintele va vizita Societatea Islamcă din Baltimore, un centru comunitar extins din suburbiile vestice ale orașului, la care vin sute de oameni să se roage", conform mail-ului citat de WP.
 
În același mesaj se spune că președintele va efectua această vizită pentru " a celebra contribuțiile americanilor musulmani la națiunea noastră și pentru a reafirma importanța libertății de religie ca stil de viață". "Așa cum a spus președintele, americanii musulmani sunt prietenii noștri și vecinii noștri, colegii noștri de la locurile de muncă, eroii noștri din sport și bărbații și femeile noastre în uniforme care apără țara noastră".

Cotidianul american amintește că în ultimii ani americanii musulmani au făcut lobby pentru ca liderul de la Casa Albă să viziteze o moschee, invocând islamofobia. În ciuda amânării unei vizite la o moschee, adversarii lui Obama l-au acuzat permanent că este musulman, dar se pretinde creștin și că se joacă cu cuvintele când vorbește de "extremism musulman". În plus, conform unui sondaj recent, 29% dintre americani și 45% dintre republicani cred că președintele Obama este musulman. 

Spre deosebire de Obama, fostul președinte american George W Bush a vizitat Centrul Cultural Islamic din Washington în 2001, la șase zile de la atacurile de la 11 septembrie, declarând că "Islamul este pace", iar "fața terorii nu este adevărata față a Islamului".