ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grănicerii turci au împușcat mortal cel puțin opt sirieni, inclusiv patru copii, care încercau să treacă granița, pentru a intra în Turcia, susține Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de BBC News.
 
Alte opt persoane au fost rănite  în același incident produs la granița dintre Siria și Turcia, în timp ce sirienii încercau să părăsească țara prin orașul Jisr al-Shugour, controlat de grupări jiahadiste, susține OSDO cu sediul la Londra. Agenția AP citează declarația unui oficial turc care afirmă că această informație nu poate fi confirmată, dar autoritățile turce au lansat o anchetă.

Armata turcă susține că grănicerii ar fi tras doar focuri de avertisment și că ar fi dispersat sirienii. Ankara se consideră acuzată pe nedrept în acest caz, mai ales în contextul presiunilor tot mai mari venite din partea Uniunii Europene pentru stoparea sirienilor care încearcă să ajungă în Europa, notează BBC News.
 
Turcia și-a închis granițele cu Siria în urmă cu doar câteva luni, după ce, în urma conflictului sângeros din Siria, din ultimii 5 ani, peste 2,7 milioane de oameni au fugit din calea războiului și s-au refugiat în Turcia.