ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Nord se află într-un proces ireversibil de a dezvolta rachete cu focoase nucleare care ar putea atinge teritoriul continental american, afirmă generalul Vincent Stewart, directorul Agenției pentru Informații Militare din Statele Unite.

„Dacă va fi lăsat pe actuala traiectorie, regimul nord-coreean va reuși să producă o rachetă nucleară capabilă să amenințe teritoriul continental american", a declarat Vincent Stewart în cursul audierilor în Comisia pentru Informații a Senatului Statelor Unite.

„Chiar dacă este aproape imposibil să anticipăm când vor fi operaționale aceste capabilități, regimul nord-coreean menține intenția și este într-un proces inevitabil în acest sens", a atras atenția Stewart, citat de site-ul agenției Reuters.

La jumătatea lunii mai, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, proiectilul căzând în Marea de Est (Marea Japoniei), la o distanță de circa 700 de kilometri. Racheta a fost lansată din regiunea nord-coreeană Kusong, situată la nord-est de orașul Phenian, unde în trecut au fost testate proiectile cu rază medie de acțiune. Potrivit unor surse nipone, racheta a zburat circa 30 de minute, prăbușindu-se în Marea de Est (Marea Japoniei), la o distanță de aproximativ 700 de kilometri. Dată fiind distanța străbătută de rachetă, testul balistic pare să fi fost un succes.

În ultimii ani, regimul stalinist de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, a efectuat o serie de teste balistice și nucleare, încălcând rezoluții ale Națiunilor Unite. În contextul crizei, Administrația Donald Trump a trimis două portavioane în apropierea Peninsulei Coreea și a avertizat că ar putea lansa o intervenție militară.