ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După atacurile de la Paris și asediul instituit pe străzile Bruxelles-ului, Europa rămâne sub teroare. Ministrul de Externe din Republica Moldova susține că jihadiști ISIS se află și pe celalat mal al Prutului.

Islamiști moldoveni care au participat la conflictul din Siria ca membri ai rețelei teroriste Stat Islamic au revenit în Republica Moldova, anunță Anatol Șalaru, ministrul moldovean al Apărării, după o reuniune a șefilor serviciilor de securitate coordonată de președintele Nicolae Timofti.

"Am înțeles că avem și noi moldoveni care luptă în Siria, dar nu cred că există un risc major în Republica Moldova, deoarece rețeaua Stat Islamic și-a atins scopul, acela de a crea panică", a afirmat Șalaru, conform Mediafax.
"Dar există și riscuri care vin din interior, cei care se află deja în Republica Moldova", a adăugat Șalaru, referindu-se la islamiști moldoveni reveniți din Siria.