ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sistemele antirachetă din România și Polonia sunt capacități militare „foarte importante" și reprezintă amenințări pentru Rusia, afirmă Aleksandr Grușko, ambasadorul rus la NATO, avertizând că deciziile Alianței Nord-Atlantice generează o nouă cursă a înarmării.

 Instalarea elementelor antibalistice americane în România și Polonia amenință siguranța Rusiei; aceste elemente sunt "foarte importante din punctul de vedere al capacităților militare de luptă", a declarat Aleksandr Grușko.

„Amplasarea tuturor acestor instalații militare creează o configurație complet nouă a forțelor în apropierea frontierelor noastre, care nu doar că afectează siguranța regională, ci și periclitează și amenință Federația Rusă", a adăugat diplomatul rus, citat de ediția italiană a agenției Sputnik.

„Forțele NATO au fost mobilizate în zone în care nu au mai fost niciodată și în care nu ar fi trebuit să fie niciodată", a subliniat Aleksander Grușko.

„Astăzi, observăm toate semnele începerii unei curse a înarmării. În pofida asigurărilor că aceste capacități nu sunt provocări, ci reacții defensive la modificarea sistemului de securitate, practicile țărilor NATO privind construcții militare evidențiază cu totul altceva", a precizat Aleksandr Grușko, la o conferință de securitate, potrivit ediției în limba engleză a agenției Sputnik.

Armata rusă va suplimenta prezența militară la frontiera vestică, a anunțat acum câteva zile ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, precizând că aceasta este o reacție la activitățile NATO în țări central și est-europene, inclusiv în România.