ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un parlamentar rus a declarat că Țările Baltice, Statele Unite, România, Polonia, Marea Britanie par să aibă drept miză o confruntare militară cu Rusia, informează site-ul agenției Tass.

"Există un grup de state din cadrul NATO care au drept miză confruntarea militară cu Rusia. Acestea state sunt Țările Baltice, România, Polonia, Marea Britanie și Statele Unite", a spus Alexei Pushkov, președintele Comitetului Internațional al Dumei de Stat, într-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaya Gazeta.

Potrivit acestuia, Moscova ar trebui să traducă acest lucru într-un semnal că reluarea relațiilor cu NATO este în afara agendei, într-un viitor apropiat, "cel puțin până când NATO își va abandona noua strategie de extindere a instalării (n.r. bazelor militare) și de intimidare a Rusiei, până când va reveni la Actul Fondator semnat în 1997 (n.r. document privind privind relațiile, cooperarea și securitatea NATO-Rusia), până când le face să înțeleagă pe tinerele națiuni europene, care doresc ceartă, că nu vor fi lăsate niciodată să târască Alianța într-un potențial conflict cu Moscova", a spus oficialul rus, citat de Mediafax.