ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia solicită reunirea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, după ce coaliția internațională condusă de Statele Unite a ucis din greșeală 62 de soldați sirieni și a rănit 100, potrivit RT.

”După atacul aerian de astăzi asupra armatei siriene, am ajuns la o concluzie cu adevărat terifiantă pentru întreaga lume: Casa Albă apără Statul Islamic! Cerem o explicație completă și detaliată din partea Washingtonului. Această explicație trebuie să fie dată în fața Consiliului de Securitate ONU”, a declarat Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Ministerul a mai transmis că partea rusă nu a fost niciodată informată despre planurile americanilor de a lansa bombardamente în zona Deir ez-Zor, acolo unde au fost atacate din greșeală trupele siriene.

”Loviturile coaliției conduse de SUA au eliberat calea pentru ca luptătorii ISIS să preia orașul Deir ez-Zor”, a acuzat Fahd Jassem al-Freij, Ministrul sirian al Apărării.

”Doar datorită sprijinului forței aeriene rusești ofensiva grupării teroriste a putut fi oprită. Solicităm forțelor aeriene rusești să continue să sprijine forțele armate siriene pentru a putea distruge teroriștii”, a mai spus acesta, potrivit b1.ro.
Mai mult, Ministerul rus de Externe rus susține că această eroare pune în pericol acordul pentru încetarea focului de pe 9 septembrie, la care ajunseseră Moscova și Washington.