ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toți ofițerii de la bordul navei militare ruse „Liman”, care s-a scufundat săptămâna trecută în Marea Neagră în urma unei coliziuni cu o navă care transporta oi, plecată din România, erau beți.
 
Potrivit unor surse citate de portalul Dumanskaya.net, întreg echipajul a consumat alcool, inclusiv ofițerul de serviciu, iar în momentul coliziunii dintre cele două nave, pe punte se aflau doar marinari fără experiență, informează timpul.md.


Din cauza ceții foarte dense, apropierea cargobotului a fost observată prea târziu de un tânăr marinar, relatează portalul Dumskaya.net. Acesta și-a anunțat comandanții, dar fiind beți criță nu au putut să reacționeze.

Rușii au început lucrările de dezasamblare a unor echipamente. La fața locului se află nava de tractare „Seligher” și remorcherul SB-739. Ulterior, nava „Liman” ar urma să fie dinamitată sub apă, iar comandantul navei rusești va fi judecat și, cel mai probabil, condamnat, precizează sursa citată.

Luna trecută, pe 27 aprilie, un vas cargou care plecase din România s-a ciocnit în Marea Neagră cu o navă militară rusească la intrarea în strâmtoarea Bosfor. Impactul a fost atât de puternic încât, ambarcațiunea rușilor s-a scufundat.