ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi oameni au fost scos de sub dărămături de echipele de intervenție, la două zile de la producerea cutremurului din sudul Taiwanului, anunță bbc.com.

Femeia a fost prima salvată, fiind găsită lângă trupul soțului ei, iar fiul în vârstă de doi ani a fost descoperit decedat în apropiere. La puțin timp după, a fost salvat și un bărbat, relatează presa locală.

Cel puțin 35 de persoane au murit în cutreOpemurul cu magnitudinea de 6.4 grade, cei mai mulți dintre aceștia se aflau în clădirea Weiguan Jinlong, de 17 etaje. Peste 100 de oameni sunt prinși sub dărâmături.

Femeia, Tsao Wei-ling, a fost salvată luni dimineață, fiind conștientă și transportată la spital. Cei din echipa de salvare au spus că aceasta a fost protejată de corpul soțului său.

Potrivit oficialilor taiwanezi, 310 persoane au fost salvate duminică noapte dintre ruinele clădirilor, iar 100 dintre acestea au fost transportate la spital. O fetiță de șase luni care a fost scoasă dintre dărâmături a murit câteva ore mai târziu la spital.

 Autoritățile au deschis o anchetă pentru a investiga dacă blocul de 17 etaje s-a surpat și din cauza structurii sale. Potrivit primarului orașului Tainan, William Lai, supraviețuitorii au acuzat existența unor "nereguli" în construcția clădirii de apartamente.

Seismul de 6,4 grade s-a produs sâmbătă la ora locală 3.57, la adâncimea de doar 25 de kilometri. Epicentrul a fost la 27 de kilometri nord-est de orașul taiwanez Pingtung, la 35 de kilometri sud-est de Yujing și la 48 de kilometri est-nord-est de Tainan. Zona cea mai afectată de cutremur este orașul Tainan, unde cel puțin 11 clădiri rezidențiale s-au prăbușit.