ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teresa Drzewiecka a trăit vremurile grele ale celui de-al Doilea Război Mondial, când trupele germane și sovietice s-au luptat pentru a prelua controlul asupra orașului său, Swidnik, din estul Poloniei.

Acum, la 83 de ani, Teresa Drzewiecka  vede o altă amenințare la adresa țării sale: lesbienele, homosexualii, bisexualii și transgenderii. Are însă motive să creadă că lucrurile nu vor continua la fel, după ce, în luna martie, consiliul local din Swidnik a adoptat o moțiune pentru a respinge ceea ce consideră ca fiind răspândirea „ideologiei LGBT” în case, școli și la locul de muncă. Și alte localități, mai ales din Polonia rurală conservatoare, au emis declarații similare, anti LGBT, scrie euronews.

„Lăsați copiii să aibă un tată și o mamă, și nu asemenea deviații”, a spus Drzewiecka. „Altfel, vor fi din ce în ce mai puțini copii, iar Polonia va fi tot mai mică”, crede ea.

Partidul conservator aflat la putere în Polonia,  ”Lege și justiție”, a transformat grupările pro-LGBT în subiect electoral, în campania electorală pentru Parlamentul European, acuzând deschis homosexualii că reprezintă un „pericol grav”. Mesajul partidului ”Lege și justiție” (PiS) a fost acela că avansul drepturilor pentru homosexuali reprezintă un pericol la adresa familiei. Și nu doar Polonia are nevoie de protecție, ci întreaga Europă, notează Reuters.

Jaroslaw Kaczynski, liderul PiS, a declarat că lobby-ul homosexual nu se luptă pentru toleranță, ci caută să schimbe modul de viață polonez. „Luați mâna de pe copiii noștri,” a spus acesta, la o convenție a formațiunii, în luna martie.