ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 100.000 de oameni din SUA au murit din cauza coronavirusului în timpul primei luni de mandat a președintelui Joe Biden. Care l-a acuzat în repetate rânduri pe Trump, în timpul campaniei, că nu a gestionat bine pandemia.

Se estimează că 99.763 de persoane din SUA au murit din cauza complicațiilor cauzate de coronavirus în prima lună a lui Biden în Casa Albă, potrivit statisticilor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, informează Breitbart.
 
Când Biden a preluat funcția, numărul deceselor la nivel național de coronavirus era de 397.611. Doar o lună mai târziu, acest număr este pe punctul de a  ajunge  la 500.000, deoarece numărul total de decese legate de coronavirus în Statele Unite a ajuns sâmbătă la 497.374.„Nu putem face nimic pentru a schimba traiectoria pandemiei în următoarele câteva luni”, a spus Biden luna trecută, după ce a fost învestit la Casa Albă.
 
Remarcile președintelui au venit după ce a semnat un ordin prin care se impunea obligativitatea  măștii  și distanțarea socială în zonele federale. Un ordin pe care el și membrii familiei sale l-au încălcat ulterior.

Când Biden a preluat funcția, numărul deceselor la nivel național de coronavirus era de 397.611. Doar o lună mai târziu, acest număr este pe punctul de a se ridica la 500.000, deoarece numărul total de decese legate de coronavirus în Statele Unite a ajuns sâmbătă la 497.374.

„Nu putem face nimic pentru a schimba traiectoria pandemiei în următoarele câteva luni”, a spus Biden luna trecută, după ce a fost învestit în funcție.

Remarcile președintelui au venit după ce a semnat un ordin prin care se impunea atât măști, cât și distanțarea socială asupra proprietăților federale - ordin pe care el și membrii familiei sale l-au încălcat ulterior.

În ceea ce privește statul New York, Departamentul de Justiție al SUA și FBI au lansat o anchetă cu privire la modul în care guvernatorul democrat al statului New York, democratul Andrew Cuomo, gestionează casele de bătrâni ale statului și alte facilități de îngrijire pe termen lung în timpul pandemiei. 
După ce a fost aclamat ca un adevărat erou în primele zile ale pandemiei, guvernatorul Cuomo este acum anchetat de procurorii federali pentru cosmetizarea bilanțului de decese din căminele de bătrâni.

Acțiunile lui Cuomo au ajuns să fie examinate îndeaproape după apariția unei înregistrări audio în care una din consilierele sale apropiate admite în fața legiuitorilor democrați din New York că autoritățile din acest stat au ascuns date legate de numărul deceselor din căminele de bătrâni.

În plus, numerele publicate au fost mai mici decât numărul real al deceselor, consiliera lui Como spunându-le legiuitorilor democrați că autoritățile au cosmetizat bilanțul de teama posibilelor critici venite din partea președintelui Donald Trump.

De asemenea guvernatorul este aspru criticat din cauza unui ordin executiv semnat anul trecut în martie, care a dat instrucțiuni spitalelor să externeze pacienții cu COVID-19 ce locuiau în cămine de bătrâni.

FBI-ul și procurorii din New York investighează acum gestionarea crizei de către Cuomo ca parte a unei anchete ce îi vizează pe membrii echipei de lucru pentru combaterea pandemiei a acestuia.

„După cum am spus public, DOJ (Departamentul de justiție) cercetează acest lucru de luni de zile”, a declarat Richard Azzopardi, un purtător de cuvânt al lui Cuomo, adăugând că „am cooperat cu ei și vom continua să o facem”.

Acțiunile lui Cuomo au ajuns să fie examinate îndeaproape după apariția unei înregistrări audio în care una din consilierele sale apropiate admite în fața legiuitorilor democrați din New York că autoritățile din acest stat au ascuns date legate de numărul deceselor din căminele de bătrâni.