ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal format din 71 de rabini contestă decizia Papei Francisc, din luna iunie, de a recunoaște statul Palestina. ”Instanța” rabinilor îi lasă Suveranului Pontif răgaz până la data de 20 de septembrie, pentru a-și cere scuze.

Papa Francisc și-a pus în cap comunitatea evreiască, în frunte cu rabinii, scrie ziarul italian Il Giornale. Motivul: decizia Vaticanului de a recunoaște statul Palestina. 
 
”Un tribunal ebraic compus din 71 de rabini, care se autodefinesc 'înțelepți' i-au scris o scrisoare Papei Francisc, cerându-i să prezinte scuze pentru că a recunoscut statul Palestina”, relatează ziarul panarab ”Quds al Arabi”, preluat de cotidianul italian. Cei 71 de rabini îi acordă timp pentru asta până la 20 septembrie, după care îl amenință că îl va acționa în justiție, în contumacie.

Sfântul Scaun a anunţat la jumătatea lunii iunie că a finalizat un tratat în care este recunoscută oficial existenţa statului Palestina.
 
Documentul, semnat de Comisia bilaterală a Vaticanului, „vizează aspecte esenţiale ale activităţilor Bisericii Catolice în Palestina” şi a fost întocmit cu trei zile înainte de întâlnirea oficială dintre Papa Francisc şi liderul Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas.

Cum era de aşteptat, această recunoaştere a statului Palestina a înfuriat Israelul. Autorităţile de la Ierusalim s-au declarat dezamăgite de decizia Vaticanului şi au avertizat că acest lucru nu va ajuta la readucerea palestinienilor la masa negocierilor de pace.