ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a atras din nou simpatia enoriașilor, printr-un clip în care a prezentat punerea în valoare a rolului social al femeilor este esențial.

„Contribuția femeilor în toate domeniile ale activității umane este inegalabilă, începând cu familia. Dar oare este suficient să o recunoaștem?", se întreabă papa în spaniolă, în mesajul său video din luna mai. "Trebuie să condamnăm violența sexuală la care sunt supuse femeile și să eliminăm obstacolele care împiedică deplina lor integrare în viața socială, politică și economică. Este o rugăminte: ca în toate țările lumii femeile să fie onorate și respectate și ca rolul lor social esențial să fie pus în valoare", a adăugat Papa Francisc, citat de Agerpres.

Mai mult, și monseniorul Pietro Parolin a prezentat o nouă ediție a suplimentului lunar al publicației Osservatore Romano. În acest număr s-a discutat despre femeile din Biserică.

„Dacă nu am asculta cu atenție vocea femeilor în marile momente de decizie din viața Bisericii, am pierde contribuții decisive și indispensabile, aș zice, la elaborarea unor noi proiecte și perspective”, a declarat Parolin.