ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a efectuat în urmă cu câteva zile o vizită în Georgia și Azerbaidjan.

Vorind în fața unui grup de preoți catolici, călugărițe și laici din Tbilisi, Papa Francisc a apărat căsătoria naturală între un bărbat și o femeie ca fiind "cel mai frumos lucru pe care Dumnezeu l-a creat."

O femeie din Tbilisi l-a întrebat pe Papa Francisc dacă ideologia despre teoria de gen va fi predată în școlile din Georgia. Papa a spus: "Ați menționat un mare dușman al căsătorie: Teoria de gen."

"Astăzi, există un război global pentru a distruge căsătoria. Nu cu arme , dar cu idei … trebuie să ne apărăm de colonizare ideologică.", a declarat Papa Francisc.

Un principiu de bază al teoriei de gen este faptul că noțiunile de sex masculin și feminin sunt construcții sociale, care permit unei persoane să se identifice cu o anumită orientare sexuală sau cu ambele, prin care se reneagă sexului biologic.

Papa a ascultat preocupările localnicilor și le-a amintit discipolilor săi despre sfințenia căsătoriei.

"Căsătoria este cel mai frumos lucru creat de Dumnezeu", pentru că bărbații și femeile au fost creați după chipul lui Dumnezeu.

Papa a vorbit apoi despre "dificultățile care vin cu odată cu căsătoria, neînțelegerile și ispitele" și despre soluția pe care o caută soții în conflict: "divorțul: eu voi căuta pe altcineva, ea va căuta un alt bărbat și fiecare dintre noi va avea un nou început. Irina, știți cine plătește prețul pentru divorț? Amândoi îl plătesc. Dar ei nu sunt singurii, ci și Dumnezeu plătește, pentru că, atunci când cei uniți într-un trup  divorțează, asta murdărește chipul lui Dumnezeu. Sunt copiii care plătesc prețul. Nu aveți nici o idee, frați și surori, despre modul în care suferă de copiii, copii mici, atunci când văd că părinții lor se ceartă și se separă."

Cuplurile "trebuie să facă tot posibilul pentru a salva căsnicia lor", a mai spus Papa Francisc.