ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a declarat că ”Rusia poate da mult” pentru pacea mondială, conform unui interviu acordat de suveranul Pontif cotidianului italian Corriere della Sera, evocând chiar anumite „convergențe” între Vatican și Moscova în ceea ce privește conflictele din lumea arabă.

Acesta a vorbit și despre întâlnirea pe care o va avea cu patriarhul rus Chiril, care urmează să aibă loc vineri, la Havana, papa subliniind importanța de a vorbi cu rușii pentru pacea mondială și a enunțat principiul care stă la baza diplomației sale: „Trebuie construite punți. Pas cu pas. Până se ajunge să fie strânsă mâna celui care se află de cealaltă parte”.

„Punțile sunt durabile și contribuie la pacea (în lume). Zidurile, nu. Acestea trebuie distruse, nu construite. Ele sunt sortite căderii, unul după altul. Să ne gândim la cel de la Berlin. Părea etern și a căzut într-o zi”, a amintit papa în declarațiile sale pentru Corriere della Sera.

Ca și China, „Rusia poate da mult”, a insistat suveranul pontif, reluând expresia sa de „război mondial pe bucăți”. În realitate, a adăugat papa, acest război „nu este unul pe bucăți: este cu adevărat un război”.

În același interviu, papa Francisc a mai afirmat că, la întâlnirea de la Havana cu patriarhul Chiril, ar dori „să-i întâlnească și să-i îmbrățișeze din nou pe frații ortodocși”, subliniind că pentru această întrevedere „au fost doi ani de tratative în secret, bine conduse de episcopi competenți”.