ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suveranul Pontif l-a numit cardinal de San Diego, duminică, pe episcopul Robert McElroy, cunoscut pentru că a avertizat despre efectele negative ale excluderii de la împărtășire a politicienilor aborționiști.

Decizia Papei vine după ce arhiepiscopul de San Francisco, Salvatore Cordileone, i-a refuzat împărtășania lui Nancy Pelosi din cauza politicii pro-avort pe care o promovează din poziția sa de lider al Camerei Reprezentanților și de figură proeminentă a Partidului Democrat.

Numindu-l cardinal pe episcopul McElroy, Papa l-a „sărit” ostentativ pe Cordileone, care avea un rang mai înalt, cel de arhiepiscop.

Potrivit diocezei de San Diego, McElroy, unul dintre cei 21 de noi cardinali anunțați duminică de Sfântul Scaun, va fi uns duminică, 27 august, la Basilica San Pietro din Roma.

Viitorul cardinal a intrat în atenția publică prin avertismentul pe care l-a lansat în 2021 împotriva excluderii de la Sfintele Taine a politicienilor pro-avort, când episcopii americani discutau despre înăsprirea condițiilor de împărtășire cu Sfintele Taine.

Atunci, McElroy a scris în revista iezuită America (amintim că Papa Francisc este și el iezuit):

„Propunerea de a exclude liderii politici catolici pro-avort de la Euharistie este o greșeală. Va avea consecințe dezastruoase – nu din cauza mesajului pe care îl transmite despre avort, ci a mesajului pe care îl transmite despre Euharistie.”

Episcopul avertiza atunci că „Euharistia este folosită ca o armă (!) și ca un instrument de război politic (!)”.

Cordileone, cel omis de Papă, l-a felicitat pe noul ales.

Pe 20 mai, Arhiepiscopul de San Francisco i-a transmis lui Nancy Pelosi într-o „scrisoare către credincioși”:

„Nu ar trebui să vă prezentați la Sfânta Împărtășanie și, dacă o faceți, nu ar trebui să fiți admisă la Sfânta Împărtășanie.”

Cordileone spune că a luat decizia de a o exclude pe președinta Camerei Reprezentanților de la împărtășanie „după numeroase încercări de a-i vorbi (lui Pelosi) pentru a o ajuta să înțeleagă marele păcat pe care îl comite, scandalul pe care îl provoacă și pericolul pentru sufletul ei pe care îl riscă”.

Legea Canonică a Bisericii Catolice statuează că persoanele care „perseverează cu obstinație în păcate grave nu trebuie primite la Sfânta Împărtășanie”.

Prin promovarea unui abortionist la rangul de cardinal, sărindu-l pe cel căruia i s-ar fi cuvenit de drept tichia vișinie, un militant al dreptului la viață al copiilor nenăscuți, Papa Francisc trimite încă un scuipat progresist în obrazul lui Hristos.