ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții lui Charlie Gard, un bebeluș aflat pe moarte într-un spital din Marea Britanie, au primit termen până joi la ora 14:00 să ajungă la un acord cu Spitalul Great Ormond Street privind aranjamentele pentru deconectarea acestuia de la aparate.

 
Un judecător a avertizat că dacă părinții și conducerea spitalului nu vor ajunge la un acord, Charlie va fi mutat într-un centru unde va fi deconectat repede de la aparatele ce îl țin în viață.

Yates și Chris Gard au vut la Charlie, în vârstă de 11 luni, să își petrează ultimele zile cu ei, acasă, însă medicii au insistat că nu este practic să asigure tratament la locuința cuplului timp de mai multe zile.

Potrivit lor, un centru de îngrijiri paliative este o soluție mai bună, iar miercuri, avocații care reprezintă părinții bebelușului au declarat în instanță că și clienții lor sunt de acord cu acest lucru, dar există încă dispute privind detaliile planului de îngrijire.

Bebelușul este atins de o maladie genetică neurodegenerativă - sindromul epuizării AND-ului mitocondrial - care afectează celulele responsabile de producerea energiei și respirației, împiedicându-l să respire neasistat.

Părinții săi au cerut transferul copilului în Statele Unite, pentru un tratament experimental, însă medicii și, ulterior, tribunalele au decis că nu este în interesul micuțului, care nu mai poate fi ajutat.