ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul Greciei a votat marți o rezoluție care face apel la guvernul grec să recunoască statul Palestina.

Votul a avut loc în prezența președintelui palestinian Mahmoud Abbas, aflat în vizită oficială la Atena, care a avut o intrevedere cu premierul Alexis Tsipras.

Toate partidele au votat în forul legislativ în favoarea textului, prin care guvernul grec este solicitat ''să promoveze procedurile adecvate pentru recunoașterea unui stat palestinian și orice efort diplomatic pentru reluarea discuțiilor de pace'' în regiune, a indicat președintele parlamentului elen, Nikos Voutsis.

În opinia lui Tassos Kourakis, vicepreședintele parlamentului grec, votul este ''un pas important spre recunoașterea unui stat palestinian''.

136 de țări au recunoscut în total statul palestinian, dintre care opt în Europa. Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Bulgaria, România, Malta și Ciprul l-au recunoscut înainte de intrarea lor în UE. Suedia le-a urmat în octombrie 2014.