ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul Ungariei a aprobat organizarea unui referendum național inițiat de Guvern cu privire pe tema cotelor obligatorii de distribuire a imigranților stabilite de Uniunea Europeană, relatează MTI, citat de Mediafax.

 Inițiativa a fost aprobată cu 136 de voturi de către membri ai Partidului Fidesz, ai Partidului Creștin-Democrat și ai partidului de opoziție Jobbik. Cinci parlamentari independenți au votat împotrivă.

În cadrul votului, parlamentarii au aprobat, de asemenea, o sumă maximă de 15,5 milioane de euro destinată desfășurării referendumului.

Contestațiile împotriva deciziei Parlamentului pot fi depuse la Curtea Constituțională în termen de 15 zile, iar instituția trebuie să adopte o decizie în 30 de zile.

 Data când va avea loc referendumul urmează să fie anunțată.

Curtea Supremă de Justiție din Ungaria a aprobat, marțea trecută, pe data de 3 mai, inițiativa Guvernului Viktor Orban de a organiza un referendum pe tema cotelor obligatorii de distribuire a imigranților stabilite de Uniunea Europeană.

Întrebarea care va fi adresată cetățenilor ungari este: "Veți permite Uniunii Europene să aducă cetățeni străini în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?"

Premierul Viktor Orban a propus, la sfârșitul lunii februarie, organizarea unui referendum pe tema deciziei Uniunii Europene de a distribui în mod obligatoriu imigranți extracomunitari în toate statele membre.