ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul Ungariei a adoptat o nouă lege privind instituțiile străine de învățământ superior din țară. Universitatea Central Europeană, fondată de Soros, ar putea fi închisă, potrivit noii legi, care a fost aprobată în procedură de urgență, scrie hungarianfreepress.com.

Miniștrii din echipa lui Viktor Orban au declarat, în parlament, înaintea votului, că instituțiile finanțate de Soros încearcă să sumbineze guvernul ungar. Iar Universitatea Central Europeană încalcă legea, pentru că acordă două diplome - una ungară și una americană. Asta, deși nu are campus decât la Budapesta, nu și în Statele Unite.

„Este împotriva intereselor Ungariei să găzduiască experimente care  ocolesc regula jocului democratic și  al căror scop este subminarea  conducerii legal alese.", a spus Zoltan Balog, ministrul Resurselor Umane.

Noua lege prevede ca universitățile străine să aibă obligatoriu campus la Budapesta, dar și în țara de origine.

Deputatul FIDESZ Monika Dunai a spus că George Soros trebuie să-i ceară lui Donald Trump ajutorul dacă vrea să redeschidă universitatea.

În aceste condiții, Central European University ar putea fi nevoită să-și închidă porțile.

Mii de oameni au ieșit în stradă, în semn de protest.
La protest au participat studenți, foști studenți, angajați și colaboratori ai CEU, toți acuzând guvernul maghiar de cenzură.