ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campania de lovituri aeriene ruse în Siria va dura 'trei-patru luni' și se va intensifica, a anunţat vineri Aleksei Pușkov,președintele Comisiei pentru afaceri externe din Dumă, camera inferioară a parlamentului federal rus.

"Există totdeauna un risc de stagnare, dar Moscova vorbește de trei-patru luni de operațiuni", a declarat Pușkov într-o declarație pentru postul de radio francez Europe 1,informează Agerpres.

Întrebat dacă loviturile aeriene ruse se vor intensifica, deputatul rus a răspuns: "Absolut".

Rusia, care susţine demult încercările preşedintelui sirian Bashar al-Assad de a rămâne la putere, a lansat miercuri atacuri aeriene în Siria, primul său angajament militar în străinătate după patru decenii.

Moscova a subliniat legalitatea acestei operațiuni, efectuată la solicitarea președintelui sirian Bashar al-Assad, și a respins afirmațiile occidentalilor potrivit cărora atacurile ar fi putut viza și alte obiective decât cele ale Statului Islamic.