ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul Fidesz, condus de premierul conservator ungar Viktor Orban, consideră că pentru tragedia produsă joi în Austria, unde 71 de refugiați au fost găsiți morți într-un camion frigorific abandonat, sunt responsabili liderii Uniunii Europene, a căror politică încurajează de fapt imigrația ilegală, transmit agențiile EFE și MTI.

"Am ajuns în punctul în care oameni trebuie să moară din cauza politicii iresponsabile a Bruxelles-ului", se arată într-o declarație difuzată vineri de grupul parlamentar Fidesz din Parlamentul de la Budapesta. 

În text se avertizează că "valul de imigrație ilegală amenință întreaga Europă cu o explozie", în timp ce politicile europene "iresponsabile nu fac decât să încurajeze imigranții să lase totul în urmă pentru promisiunea unei vieți mai bune", motivul care îi determină să vină în Europa. 

"Țările din Europa Centrală și de Est, care abia au ieșit din criza economică, nu își pot permite să cadă victime politicilor greșite ale Bruxelles-ului", se mai arată în declarația ce solicită legislativului ungar să ceară liderilor europeni să ia măsuri pentru a proteja continentul european și cetățenii europeni, în contextul situației create de afluxul de refugiați, potrivit Agerpres.

Cetățenii Ungariei nu pot permite imigranților ilegali să le amenințe locurile de muncă și siguranța socială', se subliniază în text. De asemenea, deputații Fidesz cer executivului de la Budapesta să asigure protecția granițelor Ungariei prin toate mijloacele posibile.