ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul ungar Fidesz, aflat la guvernare, consideră că persoanele care lucrează pentru miliardarul american George Soros complotează la Washington împotriva Ungariei, relatează agenția MTI.

Deputatul Gyula Budai, a declarat că partidul și-a întemeiat convingerea în baza unor documente ale Senatului american și ale Camerei Reprezentanților, citate de un portal de știri de la Washington.

Politicianul Fidesz a insistat că George Soros, prin Fundația pentru o Societate Deschisă, cu sediul la Washington, cheltuie milioane de dolari pentru urmărirea unor obiective politice precum „atacarea Ungariei", întrucât țara „stă în calea planului Soros".

Partidul Fidesz îl acuză pe George Soros că este arhitectul unui plan de invadare a Europei de către imigranți ilegali, pentru a afecta economia. Gyula Budai susține că Soros vrea să deplaseze câte un milion de imigranți în Europa în fiecare an și să le acorde sprijin financiar prin intermediul organizațiilor pentru migrație.

„Soros a dublat suma pe care o cheltuiește de obicei pentru astfel de activități și a distribuit 4,6 milioane de dolari pentru lobby și pentru departamente din cadrul administrației, în prima jumătate a acestui an. Atacurile asupra Ungariei se axează pe legea învățământului superior, care prevede reglementări ce afectează Universitatea Central Europeană finanțată de Soros și legea privind ONG-urile finanțate din străinătate. Soros vrea să instaleze în Ungaria un guvern pe care să îl poată manipula ca pe o marionetă", a mai spus deputatul maghiar.

La 13 iunie, Comisia Europeană a lansat procedurile de infringement împotriva Cehiei, Ungariei și Poloniei, pentru faptul că nu au acceptat refugiați în cadrul planului comun de relocare a acestora.

Anterior, Parlamentul European a adoptat o rezoluție pentru declanșarea Articolului 7 în cazul Ungariei, care prevede suspendarea drepturilor de vot în instituțiile comunitare, în condițiile în care regimul de la Budapesta este acuzat de încălcarea legislației europene. Rezoluția a venit imediat după decizia Ungariei de a aproba o lege controversată privind închiderea Universității Central Europene din Budapesta.