ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dintr-o postare de pe site-ul Patriarhiei Ruse, din data de 29 martie a.c., reiese că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis condoleanțe Patriarhului Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse în urma atentatului terorist de la Sala Crocus. Comunicatul nu a fost mediatizat nici de Basilica, nici de ziarul Lumina sau de „reorganizatul” birou de presă al Patriarhiei sau al Cancelariei Sfântului Sinod. Pe 25 martie, ActiveNews criticase lipsa unui asemenea comunicat, în contextul în care alte biserici surori își exprimaseră compasiunea. Fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei transmisese doar părerea sa de rău pentru decesul fostului propagandist comunist Nicolae Manolescu. Redăm Comunicatul publicat de Patriarhia Rusă:

Mesajul de condoleanțe al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxer Române în legătură cu atacul terorist de la Sala Crocus

Versiunea pentru tipar / 29 martie 2024 11:23

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a trimis o scrisoare de condoleanțe Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii în legătură cu atacul terorist din sala de concerte Crocus City Hall din Krasnogorsk, lângă Moscova.

Sanctitatea Voastră!

Suntem profund întristați de vestea atacului terorist care a avut loc în seara zilei de vineri, 22 martie 2024, în sala de concerte Crocus City Hall din Moscova, soldat cu 143 de morți.

Constatăm cu mare îngrijorare că violența ucigașă devine din ce în ce mai puternică în societatea de astăzi, intrând în conflict cu darul sacru al vieții care vine de la Dumnezeu.

În aceste zile triste, ne rugăm ca Domnul cel milostiv să odihnească în pace și să iubească sufletele celor care și-au pierdut viața în această tragedie și să dăruiască vindecare grabnică celor răniți și mângâiere familiilor îndurerate, în lumina Învierii lui Hristos care a biruit moartea.

Cu dragoste frățească în Iisus Hristos, Domnul nostru,

+Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române